maanantai 23. syyskuuta 2013

Hakuna Matata!





22.9.2013

Naapurimaas Kenias hirvee verilöyly, mutta täällä onneksi aika huoletonta... vielä. Pitää koputtaa puuta!

Tänään on ollu tosi mukava päivä! Vaikka meidän likkojen aamulenkkisuunnitelmat meni heti plörinäksi, kun aamulla sato aika mukavasti yöllisen ukkosmyrskyn jäljiltä. Mutta klo 11 aikaan (tai jopa vähä ennen sitä) meitä tuli hakemaan James-niminen sairaanhoitajaopiskelija shoppailemaan Kampalaan. Käytiin ekaks ostaas porukalla kaikille omat Ugandan Orange-liittymät. Noin 2 h jälkeen oltiin kaikki saatu omat prepaid-liittymät ja niihin puheaikaa, jonka jälkeen lähettiin syömään paikalliseen pikaruokapaikkaan. Sieltä nähtiin paikalliset uutiaset, jotka koostui tietysti Kenian ostoskeskuksen ampumavälikohtauksesta. Melki 60 ihmistä kuollu ja vajaa 200 haavottunu, kyllä se vetää mielen vähä huolestuneeks ja surulliseks. :/ Mutta ei auta murehtia, iloisempiin aiheisiin! Lähes me kaikki syötiin semmoset roiskeläppä-pizzan kokooset pikkupizzat, mutta voi jestas niistä tuli täyteen! ja vähä muita kauppoja. Ikävä kyllä aika moni liike oli ihme kyllä kiinni, kun oli sunnuntai. Löydettiin kuitenkin yks kiva mekkoliike, josta ostinkin ittelleni värikkää ugandalaisen mekon.Tää oli eka päivä, ku ollaan päästy kunnolla tutustumaan Ugandaan ja Kampalaan.  Nähtiin hienoja maisemia ja monia erilaisia ja iloisia ihmisiä, jotka monet ja mm. lapset vilkutti ja huuteli "Hi, how you're doing?" (jotkut jopa talon katolta).




  Kampala näytti kauniilta kaupungilta, jossa oli paljon mäkiä ja vuoria, kauniita vihreitä kasveja ja puita sekä suuri eriarvoisuus-jakauma. Oli kauniita taloja, joiden ikäänkuin takapihalla oli slummitaloja. Käsittämätöntä, kuinka voi olla samalla alueella sekä upporikasta että niin rutiköyhää, Suomessa ei tulis kuuloonkaa. Mutta kaikista innokkaimmin ja iloisimmin meille heilutti ne slummialueen lapset! Raukat niin ilosina pomppi siellä ja huuteli meille! Siitä tuli niin hyvä mieli. :)

SLUMMI




... Ei ne kaikki täällä niin köyhiä oo...


Eläimiäki nähtiin, mm. kyseinen kana (jonka vieressä paistettiin kahta kokonaista nyljettyä kanaa). Sitte oli niiiin söpöjä vuohia, isoja vuohia ja vauva vuohia! (vauva vuohen olisin vaikka voinu viedä kotiin)







              Tässä vähän lisää kuvia kaupunki-kierrokselta:




SÖPÖN VÄRIKÄS *DISNEY KINDERGARTEN*


MEIDÄN MUSUNGUT ;)


PAPAIJA - meidän kaupunkikierroksen matkanjohtaja James osti meille tätä, jota nautittiin sitte päivällisellä jälkiruuaksi. :) Oli hyvää, mutta ei niin makeeta ku Suomes :)



Paikallinen Gospel-kirkko :)


En ihmettele, vaikkei nää paikalliset niin tykkäis meistä valkoihoosista... Vaikka sellasta kuvaa en oo kyl vielä saanu, päinvastoin :)


ADAM&EVE -seinämaalaus





Tällääset turvalliset rakennustelineet Kampalas :D

 

  1. Sitten päivän päätteksi käytiin Jamesin johdolla tutustumas Kampalan yksityiseen sairaahaan IHK - International Hospital of Kampala. Siinä samas sairaalas oli kätevästi myös IHSU eli International Health Sciences University - hoitsujen ym. koulu :)  Saatiin kierrellä siellä ihan ympäri osastoa, nähdä myös vähä potilaita. Se vaikutti tosi korkeatasoselta sairaalalta - ja maan korkein taso sielä onki. Joitain potilaita makas ikäänku "käytävällä", niinku iso sali, jossa oli potilassänkyjä ja sen keskeltä meni käytävä. Sitte oli tietenki myös yksityisiä potilashuoneita. IHK:s oli mm. ortopedinen osasto , synnytyssaleja, leikkaussaleja (jonne ei päästy käymään) ja sitte lasten osasto, jonne päästiin käymään. Se oli aivan ihana paikka! Siellä oli seinällä hirveesti ihania maalauksia, ihan lapsen näkösiä. :) Joka paikasta sairaalaa ei tietenkään viittiny eikä saanu ottaa kuvia, mut lastenosastolta me otettiin! Seuraavaks näätte vähä niitä. :)




International Hospital of Kampala




 LASTENOSASTOLTA :





Pikku Vessa :)


Pikku-vessa osa 2. 

 

Muista: 



















      



                          






















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti