sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Poppamies ja Noitarumpu


Keskiviikko 23.10.

Tänään suuntasimme varhain aamulla Dr. Jubileen Toyotan kyydissä vierailemaan Traditional Healerin eli Kansanparantajan luona. Koko automatkan oletin, että olemme menossa jonkin oikein alkukantaisen poppamiehen luo. Ainut, mitä tiesin, oli että pitää pukeutua peittävin vaattein ja umpinaisin kengin, sillä meidän täytyy mennä metsään tavataksemme tuon "poppamiehen".Haku

No ei se paikka ollu aivan sitä, mitä odotin... Vähän modernimpi. Se paikka nimittäin näytti tältä:




Traditional Healerin paikan avainsana on HERBS eli YRTIT. Koko hoito nimittäin perustuu siihen, että kaikkia ihmisten vaivoja aina HIV:stä luun murtumaan lääkitään yrteillä. Paikanpäällä oli paljon ihmisiä, jotka OPISKELI Traditional Healereiksi. Ne oli tuonut mukanaan erilaisia hedelmiä jja jja vihanneksi yms. joita ne testas. Ne testas, voiko niistä tehdä yrttejä, jotka auttais johonkin vaivaan. Koekaniineiksi oli tuotu mm. granaattiomenoita ja jack fruitia.


                               Lääke-yrtti-kandidaatteja



 

Lisää kuvateksti


                           Mutta sitten mentiinkin metsään!  


 

Vastassa oli AIKA jyrkkä alamäki...

Tunsimme itsemme tasapainokykynsä menettäneiksi vanhuksiksi... Alas piti mennä varo-varo-vasti sivuttain





En tienny yhtää, mitä siellä mettäs tulis vastaan, odotin vaan edelleen sitä poppamiestä. 





                       "VETTÄ TULEE KRAANASTA!"

Ainut paikka Ugandassa, missä voi juoda juoksevaa vettä           suoraan "kraanasta"!



 

 Saavuimmekin tällaiseen "leiriin"  ...

 ... Jossa meille esiteltiin erilaisia aineksia, joista kokeillaan valmistaa lääkeyrttejä 



Tää tuoksuu ihan sitruunalle! Tällä voidaan hoitaa mm. malariaa ja häätää hyttysiä.

                                                Vierailua eri luokissa...


Tämä on lääke unissapuhumiseen! 

Voisin viedä Miskalle kotiin :D 

 

Kirurgisia tukivälineitä. Lehmän luusta ja puusta tehtyjä lastoja. 

 

Kun oltiin käyty n. 4-5 erilaisessa yrtti-luokassa, pääsimme viimeiseen luokkaan eli Spirit-luokkaan, tuohon luokkaan, jonka opiskelijat suorittaa viimeisenä ennen "valmistumista". Ennen kun astelimme luokkaan, meidän piti riisua kengät pois jalasta, sillä tuo paikka oli pyhä. Siellä oli mies, joka piti mystistä valkeaa. Pressun päällä oli ihmisiä, marakasseja ja erilaisia "pyhiä" eläimen nahkoja. Tunnelma tuolla luokassa oli hyvin harmoninen. Hetken päästä saimme kaikki ottaa kulhosta 2 kahvipapua, jotka sitten söimme. Hetken päästä 1 mies puki päälleen eläimen nahkan ja rupesi soittamaan marakasseja ja hoilaamaan jotain mantraa ja  kutsumaan paikalle henkiä. Hetken päästä yhden pojan silmät pyörähti ympäri ja sitten se rupes pomppimaan istuaaltaan meitä kohti. Se oli todella scarya ja pelottavaa! Sitten se alkoi puhua meille lugandaksi käheällä äänellä jotain. 

 

Me saatiin kysellä hengeltä mitä ikinä mieleen juolahti ja kysyimmekin. Henki ei kuitenkaan osannut vastata niin hyvin, ja paikalle ilmestyi toinen, vähän vähemmän pelottava henki. Tämä henki pyysi minua luokseen, hänellä oli jotain asiaa minulle. Hienki tutki hetken minun kättä, jonka jälkeen hän kertoi minulle, että 3 päivää sitten olen nähnyt unen, jossa lensin veden päällä. Ja minö todella olin nähnyt tuollaisen unen. Tämä jälkeen hän sanoi minulle, että minulla on sellainen voima, että jos tässä samassa "pyhässä" paikassa nämä ihmiset rummuttaisi oikein kovasti, minä rupeaisin lentämään! :D Se oli kyllä aika spuukia, ja vähän huvittavaakin. :D Ei muuta ku rummuttamaan ja testaamaan lentotaitoja!


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti