lauantai 26. lokakuuta 2013

The Home of Hope and Dreams

"THE HOME OF HOPE AND DREAMS"

 Tiistai  22.10.

Tänään toteutui mun yksi suurista haaveistani, kun astelimme vierailulle Mpigin orpokotiin. Tuon orpokodin on perustanut vuonna 2009 eräs hollantilainen nainen, joka edelleen omistaa ja ylläpitää tätä lastenkotia. Orpokodissa on tällä hetkellä lapsia n. 15. Nuorin on päälle 1 vuoden ikäinen ja vanhin 7-vee.

 

Saavuimme orpokotiin n. klo 17 - se on aika, jolloin lapset pääsevät koulusta.  Astuttuamme sisään näistä orpokodin porteista, saimme hetken kuluttua kääntyä katsomaan, kun suuri lauma lapsia juoksi portin toiselta puolen innoissan alas mäkeä, kohti porttia - kohti kotia. Lapset tervehti meitä iloisesti ja huusivat "Good afternoon, Maama!" orpokodin omistajalle, jota he kutsuivat ihanasti omaksi äidikseen. Sitä tuo nainen heille todella olikin. Lapsista huomasi, että tässä orpokodissa heidät on kasvatettu rakkaudella. Lapset oli myös tosi hyväkäytöksisiä, sivistyneitä. Vaikka "Maama" onkin itse hollantilainen, hän ei ole halunnut kasvattaa lapsiaan eurooppalaiseen tyyliin. Koska tämä on Uganda ja Maama haluaa kasvattaa heidät kunnollisiksi Ugandan kansalaisiksi, antaa heille hyvät eväät selviytyä isonakin täällä Ugandassa. Varmistuakseen siitä, että lapset saavat ugandalaisen kasvatuksen, Maama onkin ainoa muzungu työtekijä orpokodissa, kaikki muut työntekijät ovat ugandalaisia. Siksi Maama laittoi lapset koulusta tullessan pesemään oamt kenkänsä mudasta. Maaman mukaan esim. hollantilaisessa orpokodissa kaikki (esim. vaatteiden pesu yms.) tehdään lapsille valmiiksi. Ugandassa sen sijaan tehdään rankasti työtä kaiken eteen, jo lapsena.

Kenkien pesua koulupäivän jälkeen

Kaikki orpokodin lapset ovat sellaisia, josta syystä tai toisesta ovat joutuneet eroon vanhemmistaan. Joidenkin lasten vanhemmat ovat kuolleet (yleisimmin AIDSiin). Mutta sitten oli niitä vieläkin kauhistuttavampia ja surullisempia tarinoita, joissa oma äiti oli vain hylännyt pienen vauvansa.


Hollantilainen orpokodin "äiti" 

ja hänen adoptiolapsensa Aron ja Sarah

  Maama oli halunnut adopotoida myös itselleen 2 orpokodin lapsista - Aronin ja Sarahin. Sarahin kohtalo on mm. sellainen, että hänet oli löydetty eräästä, ihan random talosta, johon oma äiti oli hylännyt hänet vain parin päivän ikäisenä.

Angel <3 


Tämän Angel tytön tarina vasta kauhistuttava olikin. Nyt Angel on yli 1-vuoden ikäinen ja terve ja tosi onnellinen vauva, mutta sitä Angel ei ole ollut aina. Angel oli nimittäin löydetty aikoinaan jostain WC-pöntön viemäriputkistosta, jonne oma äiti oli hylännyt Angelin vain 2 päivän ikäisenä. Angel oli ehtinyt olla tuossa WC-pöntön putkistossa 12h, kunnes eräät miehet ihmetteli, kun WC-pöntöstä kuuluu vauvan itkua. Ne oli menny ihmeissään kattomaan ja löytänyt pikku Angelin, 2 päivän ikäisen pienen tyttövauvan, joka oli juuttunut päästään putkeen. Miehet yritti pelastaa Angelia sieltä, ja lopulta saivat otteen Angelin kaulasta, jossa oli pitkän aikaa suuret arvet muistona tästä tapahtumasta. Ja vielä kamalampaa... Angelin iho oli ihan täynnä matoja ja madon puremia, matoja oli ihan suussakin asti. Mun on niin vaikee käsittää, kuinka kukaan äiti voi tehdä tällästä omalle lapsellee, oli sitte kuinka epätoivottu lapsi tahansa. Mutta pikku Angel on sitkeä tyttö, ja SELVISI hengissä tuosta kaikesta! Se oli todella ihme, suuri ihme, mistä Angel onkin saanut nimensä - Enkeli. :) <3

ve

Ihanat keinut <3



Tervetuloa orpokotiin <3


Olohuone, jossa lapset katsoo piirrettyjä :)


Kuinka paljo mä oon kasvanu?!



Kaikille ei riitä omia sänkyjä, joidenkin lasten täytyy jakaa sänky

Annettiin lapsille 2 jalkapalloa


 

Annettiin lapsille ilmapalloja. Ilmapallot oli tosi kiva juttu! 

 



Ansku antoi lapsille nokkahuilun :D 













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti